GeheugenvandeVU cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van GeheugenvandeVU te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van GeheugenvandeVU.

Bekijk het origineel

Studentenalmanak 1968 - pagina 122

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Studentenalmanak 1968 - pagina 122

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

almanacque culinaire

byzantijnse macaroni

onderdelen: macaroni, kluitje boter, lepeltje zout, boem-boem-nassikruiden,

blikje soepgroenten, fijne snijworst, aan blokjes gesneden, geraspte kaas,

kerrie, ui, paprika.

macaroni met zout gaarkoken, blokjes worst met

ui bakken in de koekepan, kerrie meefruiten. de kruiden laten wellen in

w a r m water, als alles gaar en gebakken is, de macaroni afgieten en de i n h o u d

van de koekepan, de kruiden, de kaas, de soepgroenten, wat paprikapoeder

en het kluitje boter er op storten en de massa doorroeren en -warmen, dien

de byzantijnse macaroni w a r m in grote potten op.

landheer's liver

(2 personen)

benodigdheden: 300 g r a m lever, 2 pond witte uien, 100 g r a m peper,

tomatoketchup, % witte kool, ketjap benteng voor uw gast: bus norit

gereedhouden.

lever fijnsnijden en opbakken in botersaus. na tien minuten fijngesneden uien,

knoflook en kool toevoegen, vijf m i n u t e n laten sudderen, dan een scheutje

ketjap samen met tomatoketchup toevoegen, tenslotte geheel flink bestrooien

met peper, w a r m opdienen met w a r m e rijst.

chocolade-fondue

lekker gekledder voor onder het studeren: men smelte enkele blokken

bittere chocolade in een steelpannetje op een zacht vuurtje, en voegt d a a r n a

ongeveer een kwart liter room, koffieroom of melk toe, in het laatste'geval

het geheel bijbinden met een beetje bloem, vlak voor het gebruik wat basterd-

suiker en een scheut marasquin n a a r smaak erin werpen, een vleugje kaneel

of w a t opgeloste koffie-extract verdiepen de smaak van d e fondue, waarin j e

a a n een lang« vork stukjes, ananas, b a n a a n , appel, peer of meloen laat duiken,

of j e debbelt met lange vingers of andere biscuits.

taling ä la géorgienne

(de taling is een klein soort wilde eend. talingen vliegen wat beter en lichter

d a n eenden, waardoor het gastronomische verschil met de laatsten ontstaat.

zij zijn namelijk wat taaier).

je bakt twee, met repen spek bedekte talingen in de b r a a d p a n aan alle

kanten in de boter bruin, witte port erbij en snuifjes peper en zout, deksel

op de p a n en in j e oven gaar laten pocheren, ongeveer 30 minuten, het

kooksap a a n m a k e n met een lepel bloem.

aardappelpuree klaarmaken met fijngehakte noten er doorheen en twee

dozijn heel kleine aardappelkroketjes in de frituur bakken.

de talingen op een ovale schotel rangschikken, met een r a n d ontvelde

muskaatdruiven eromheen, en de aardappelkorketjes d a m p e n d erbij vlijen.

een weinig saus over de diertjes laten stromen en de rest van de saud a p a r t

serveren.

drink hierbij een gecorseerde rosé-wijn of een halfzoete witte wijn.

118

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 januari 1968

Studentenalmanak | 184 Pagina's

Studentenalmanak 1968 - pagina 122

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 januari 1968

Studentenalmanak | 184 Pagina's