Vooralsnog zonder titel - pagina 189
ALLEENINEENH U I S VO L G E K K E Nte boog ren ik het pand weer in en ga hijgend achter de balie zitten. Toch handig zo'n schuifdeur die je op 'alleen naar buiten, niet naar binnen' kan zetten. Het duurt even voor de vrouw erachter komt dat ik weer naar binnen gegaan b ...
Vooralsnog zonder titel - pagina 190
WERKtuur, kortweg MUB) bij adviezen geven. Willen deze adviezen dus serieus genomen worden, dan is het zaak om goed beslagen ten ijs te komen. Dit betekent dus veel stukken lezen, je laten informeren door de juiste mensen en, bovenal, op de goede tijdstippen en plaatsen je voorstellen en i ...
Vooralsnog zonder titel - pagina 191
Margriet Schreuders Voer voor studentenEten is in onze maatschappij erg belangrijk. Veel mensen hebben veel geld door de nog steeds groeiende welvaart en veel van dat geld geven ze uit aan eten. Studenten doen mee aan deze trend, ondanks het feit dat ze niet altijd zoveel uit te geven hebb ...
Vooralsnog zonder titel - pagina 193
VOER VOORSTUDENTENkoel-vriescombinatie. En die hele koelkast was afgeladen met eten, pakken sinaasappelsap en yoghurt, Das-bier en heel veel frisdrank. Naast de koelkast, op de grond, stonden in dozen nog meer pakken jus d'orange en kratten cola. Dit was een van de schoonste keukens ...
Vooralsnog zonder titel - pagina 194
EETCULTUURETEN VOOR JEPLEZIERIk kan me nog goed herinneren dat ik als mentor tijdens deIDEE-week (introductieweek eerstejaarsstudenten) een meisje sprak over het genot van eten. Zij stond op het punt om Nederlands te gaan studeren op de vu. Vlak voor het eindfee ...
Vooralsnog zonder titel - pagina 195
VOER VOORSTUDENTENHet is een enorm werk om voor een grote groep te koken en het is vaak ook erg duur, zeker in Zweden waar alles drie keer duurder is dan in Nederland. Eén avond was het mijn beurt om te verzinnen wat we met de hele groep konden eten. Ik koos voor pannenkoeken, wat d ...
Vooralsnog zonder titel - pagina 196
EETCULTUURHet meisje heeft tijdens haar studententijd haar ideeën over eten behoorlijk bijgesteld, en ik was heel blij te zien dat zij nu ook haar hele avond kon vullen met het eten en bereiden van een maaltijd. In Nederland at ze niet zo vaak met grote groepen, maar hier in Zweden merkte ...
Vooralsnog zonder titel - pagina 197
VOER VOORTIPS VOOR EEN LEKKERSTUDENTENBIEFSTUKJE- Haal de biefstuk geruime tijd voor je hem gaat bakken uit de koelkast, zodat hij op kamertemperatuur kan komen. - 'Peper-en-zout' de biefstuk pas na het bakken, anders trekt het zout al het vocht uit de biefstuk. - Prik ...