Ingezonden Stukken.
{Buiten verantwoordelijkheid van de Redactie^
School < e Kootwijk.
Het besluit van den Raad der gemeente Barneveld tot opheffing van de openbare school te Kootwijk, is, door de Gedeputeerde Staten van Gelderland, goedgekeurd en zoo is dan nu het kleine Kootwijk de eerste gemeente op de Veluwe waar het openbaar voor het Christelijk onderwijs plaats maken ftioest.
Tot op heden stond het lokaal van de openbare school ledig en was de Christelijke school in een van de vertrekken van het meestershuis gevestigd.
De vereeniging tot stichting en ondersteuning van scholen voor Gereformeerd onderwijs, besloot het meestershuis met tuin, schooUokaal en meublement van den Raad der gemeente te huren voor den tijd van vijf jaren, zoodat de Christelijke school nu weldra in dat perceel zal worden overgebracht.
Het bestuur acht het gewenscht de aandacht van de vrienden van Gereformeerd onderwijs, en in het bizonder van hen die de scholen te Kootwijk en te Kootwijkerbroek krachtig steunen, op deze zaak te vestigen.
God heeft de arbeid, in Zijnen naam en kracht begonnen, wenschelijk gezegend, daarom God alleen de eer.
Kootwijks Christelijke school mocht de openbare geheel verdringen en te Kootwijkerbroek bloeit het Christelijk onderwijs, telt de school ruim 120 leerlingen, terwijl daarentegen het getal van de openbare school te Stroe op geveer 20 is gedaald.
Met vrijmoedigheid wendt het bestuur zich tot de vrienden van Gereformeerd onderwijs in Nederland met het dringend verzoek toch krachtig deze arbeid te willen steunen.
Nu de openbare school is opgeheven, zijn de uitgaven aanmerkelijk hooger, want de Chr. school te Kootwijk dient nu geheel te voldoen aan de doof de wet gestelde eisch en daarenboven is, de door den Raad der gemeente gevraagde huur, ofschoon billijk, toch ver boven het tot hiertoe voor het woonhuis alleen, gevorderde.
De in de .ö^raw? ", onder de rubriek Kootwijk, verantwoorde gelden zijn niet alleen van deze school, maar voor beide scholen en wel in hoofdzaak voorde school te Kootwijkerbroek bestemd.
Er is veel, zeer veel voor deze scholen noodig en daarom moeten wij de vrienden bij vernieuwing op de vele behoeften wijzen met de bede dat de Heere veler hart neige tot deze zaak.
Het bestuur der scholen met den Bijbel te Kootwijk,
Ds, J. H. HOUTZAGERS, Voorzitter.
R. VAN BUURIK, Secretaris.
Kootwijk, 16 Nov. '91.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van zondag 22 november 1891
De Heraut | 4 Pagina's