Ingezonden stukken.
Het is wellicht niet ondienstig met het oog op de verandering, die ons blad ondergaat, op te merken, dat de beperkte ruimte van een weekblad en de hooge kosten van het drukken het onmogelijk maken alle ons toegezonden stukken op te nemen. Zelfs de groote dagbladen, die over zoo veel meer plaatsruimt.è beschikken, zijn genoodzaakt geworden op beperking van deze ingezonden stukken aan te dringen.
Hierbij komt, dat een weekblad als de Heraut niet dienen kan als voertuig of kanaal om allerlei opvattingen of meeningen publiek te maken. De toevoer van deze ingezonden stukken is soms zoo groot, dat wanneer we ze alle plaatsten, voor de redactie zelf geen plaats meer zou overschieten. En hoe vriendelijk het ook moge wezen van de schrijvers dezer stukken, wier lengte niet altijd in evenredigheid is met hun belangrijkheid, om aldus onzen redactie-aibeid te verlichten, we vreezen, dat onze lezers weinig tevreden zouden wezen, wanneer we het grootste deel van ons blad aan zulke ongevraagde medewerkers overlieten. Onze redactie zal daarom moeten beoordeelen, in hoeverre deze ingezonden stukken metterdaad van genoegzaam belang zijn om ze publiek te maken. »Leekenstemmen< , die uit de gemeente opgaan, zullen we daarom niet > moren, evenmin als we critiek of polemiek willen afsnijden. Maar degenen, die zulke > stemmenc of zulk een critiek ons toezenden, mogen wel bedenken dat de gastvrijheid ook hare grenzen heeft en men niet zijn eigen kinderen buiten de deur zet om aan vreemden plaats te gunnen. Voorts schuilt de kracht van een betoog niet altoos in veelheid van woorden. Hoe beknopter men zich uitdrukt, hoeveel meer kans er op plaatsing van een stuk is.
Dat ingezonden smukken bij niet-plaatsing niet teruggezonden worden, is bij alle redacties regel. Zelfs is het niet wel doenlijk aan den schrijver van elk niet-geplaatst stuk mede te deelen, dat en waarom zijn stuk niet is opgenomen. Zulk een correspondentie zou zooveel tijd vorderen, dat dit niet van onzen redacteur mag gevergd worden. Ook de vrijheid om stukken, die te uitvoerig zijn, ia, beperkten vorm weer te geven, moeten we ons voorbehouden. Wie hiertegen bezwaar heeft, kan dit vooruit melden, triaSr hij zal het dan ook aan zichzelf te wijten hebben, wanneer zulk eeii stuk niet kan worden opgenomen.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van zondag 26 december 1920
De Heraut | 4 Pagina's