KERKNIEUWS
GEREFORMEERDE KERKEN.
Aangenomen naar: IJsselmuiden-Grafhorst: Cand. O. W. Bouwsma te Rotterdam- Delfshaven.
Benoemd tot Hulpprediker te: Schagen: Cand. W. H. Wamsteeker te IJmuiden (aangen.).
Afscheid van: Arnhem: J. Douma. Tekst: Deut. 32: 9.
Intrede te: Amersfoort: B. Holwerda. Tekst: 2 Cor. 12:6b.
Candidaat A. de Groot. De Kerkeraad van de Geref. Kerk van Brussel heeft de benoeming van cand. A. de Groot tot hulpprediker onder de verstrooide Gereformeerden in Frankrijk voor eenigen tijd verlengd. Cand. de Groot blijft echter beroepbaar en behoudt evenzeer gelegenheid de kerken enkele Zondagen te dienen, daar hij herhaakle malen in Nederland is, vooral in de zomermaanden. Zijn adres is dan: Ie Middellandstraat 31, Rotterdam. Zij, die 't plan hebben dezen zomer naar Frankrijk te gaan, worden herinnerd aan den Nederlandschen Kerkdienst te Parijs, eiken Zondagmorgen 'half elf, Rue Lekain 3. Kerk en Buchmanr-beweging. De kerkeraad der Geref. Kerk van Solo heeft eenparig als zijn overtuiging uitgesproken, dat leden der kerk versterking van hun geloofsleven Icunnen en moeten zoeken in de kerk. Meent men dat er fouten en gebreken zijn, dan moet met kradit naar verandering en verbetering worden gestreefd.
Predikant en Reserve-Officier. De Part. Synode der Geref. Kerken van Drente heeft in haar te Assen gehouden vergadering aangenomen een voorstel van de Classis Meppel, luidende: „De Classis Meppel enz. A. gelet op de uitspraak der Generale Synode te Amsterdam (1936) (art. 259 der acta, volgens welke beslissing het ambt van den dienaar des Woords onvereenigbaar wordt geacht met de functie van reserve-officier; B. van oordeel, dat de uitspraak der Synode èn in haar besluit èn in het rapport ter dezer zake het „andersoortig" ambt van den dienaar des Woords in zulk een licht stelt, dat een schaduw wordt geworpen op het officium van den krijgsdienst; besluit aan de Generale Synode te verzoeken revisie van genoemde uitspraak in dier voege, dat uit de redactie er van worde weggenomen hetgeen de gedachte zou kunnen doen postvatten, dat het ambt van dienaar des Woords principieel onvereenigbaar is met de functie van reserve-officier."
GEREFORMEERDE GEMEENTEN.
Beroepen te: Rijssen: R. Kok te Veenendaal. Bedankt voor: Paterson (Mich.): J. v. d. Berg te Krabbendijke. Vlaardingen en Temeuzen: M. Heikoop te Utrecht.
CHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERK.
Beroepen te: Barendrecht: W. F. Lamain te Middelharnis.
NEDERLANDSCHE HERVORMDE KERK.
Beroepen te: Brakel: D. Th. Keek te Staphorst. Den Bommel: R. W. Steur te Oud-Alblas, Oudeschild op Texel: J. F. Tinholt te St. Maarten ca. Selüngen: H. Marra te Leermens. Surhuisterveen (Fr.): M. G. Rosbergen te Noordwijk (Gr.). IJzendoorn: J. J. Poot te Bunschoten.
Aangenomen naar: Bladel (N.-B.): Cand. J. C. Koppert te Utrecht. Gieterveen (toez.): Cand. F. H. J. Bik, hulppred. te Sluiskil. Langweer (Fr.): Cand. C. Nieber, pred.-evang. te Veendam. Steggerda (toez.): H. van Schothorst te Gaastmeer.
Bedankt voor: • Den Ham (toez.): J. C. Terlouw te Garderen. N. O. Indië: H. van Schothorst te Gaastmeer. Ureterp: M. G. Rosbergen te Noordwijk (Gr.).
Afscheid van: Gouderak: T. H. Oostenburg. Tekst: Hab. 3:2 (midden). Noordhorn: J. K. Lof vers. Tekst: Mare. 13:37.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 17 juni 1938
De Reformatie | 8 Pagina's