GeheugenvandeVU cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van GeheugenvandeVU te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van GeheugenvandeVU.

Bekijk het origineel

Vooralsnog zonder titel - pagina 202

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Vooralsnog zonder titel - pagina 202

VU-studenten in het jaar 2000

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

EETCULTUUR

beslagkom of vergiet te pakken; die staan namelijk op de hoogste plank.Mijn keuken is vier meter bij drie meter en de helft van die oppervlakte wordt ingenomen door het aanrecht. De keuken staat vol met culinaire hulpmiddelen die schitterend in de inrichting passen, maar die ik uiteindelijk maar één keer gebruikt heb. Zo heb ik bijvoorbeeld een luchtdruk-kurkentrekker. Het apparaat bestaat uit een grote holle naald en een pompje. Je moet de naald in een kurk steken 202

en vervolgens rnet het pompje lucht in de fles pompen. Door de luchtdruk komt de kurk omhoog. Een heel handig ding, want je krijgt op die manier nooit stukjes kurk in de wijn, ware het niet dat je ongeveer een kwartier moet pompen tot er genoeg lucht in de fles zit waarna de kurk er met een enorme klap uit vliegt. Het grootste gedeelte van de inrichting van mijn keuken komt van de Hema. Een medestudent zei een keer tegen me: 'Als ik in de Hema kom móet ik naar de keukenafdeling lopen om wat te kopen. Eenmaal thuisgekomen merk ik dat ik weer iets gekocht heb dat een heel leuk ' Hema-kleurtje' heeft, maar dat ik absoluut niet kan gebruiken.' Ik nodig graag mensen bij mij thuis uit om te komen eten. Als ik bijvoorbeeld met een groepje studenten aan een werkstuk moet werken, vraag ik of ze 's avonds komen, zodat we eerst kunnen eten en vervolgens aan het werkstuk kunnen beginnen. Omdat je eerst met elkaar hebt gegeten, heb je de opzet van je werkstuk al besproken en daardoor wordt het veel makkelijker om je werkstuk te maken. Een van de leukste maaltijden om te eten met je werkstukgroepje is kaasfondue, want dan leer je meteen goed samenwerken. Je kan namelijk niet allemaal tegelijk je vork met broodje in de fondue steken. K A A S F O N D U E (4

pers)

Ingrediënten

i teen knoflook

i el maïzena

4 dl witte wijn

peper

500 gr kaas

nootmuskaat

Bereiden

Rasp de kaas. Wrijf de pan waarin de wijn wordt verwarmd en de fonduepan in met het teentje knoflook.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 januari 2000

Historische Reeks | 226 Pagina's

Vooralsnog zonder titel - pagina 202

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 januari 2000

Historische Reeks | 226 Pagina's