GeheugenvandeVU cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van GeheugenvandeVU te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van GeheugenvandeVU.

Bekijk het origineel

Vooralsnog zonder titel - pagina 193

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Vooralsnog zonder titel - pagina 193

VU-studenten in het jaar 2000

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

VOER VOOR

STUDENTEN

koel-vriescombinatie. En die hele koelkast was afgeladen met eten, pakken sinaasappelsap en yoghurt, Das-bier en heel veel frisdrank. Naast de koelkast, op de grond, stonden in dozen nog meer pakken jus d'orange en kratten cola. Dit was een van de schoonste keukens die ik ooit gezien had. In niets deed deze keuken me denken aan de studentenkeukens die je op tv ziet. Dit waren geen studenten die kokend water aan een instant 'noodle-mix' toevoegen en het smakeloze prutje vervolgens als diner opeten. Dit waren studenten die een voedzame maaltijd bereiden met voldoende vitamines en vezels en die na het nuttigen van deze maaltijd meteen de afwas doen en de vaat weer netjes opbergen. Dit zijn de studenten van nu. K A A S - N O T E N T A A R T (4 p e r s )

vegetarisch Ingrediënten 4 plakken bladerdeeg

3 eieren

125 gr pistachenootjes

i dl melk

50 gr hazelnoten

peterselie

i ui

peper

15 gr boter

i dl slagroom

bloem

1 0 0 gr geraspte kaas

i el maïzena Bereiden Oven voorverwarmen op 2 0 0 graden.Het bladerdeeg in 10 minuten laten ontdooien. De pistachenootjes pellen. De pistachenootjes en de hazelnoten grof hakken en in een droge koekenpan licht roosteren. De ui snipperen. In een pan de boter verhitten en de ui zachtjes bakken.Een springvorm invetten. Aanrecht met bloem bestuiven en het bladerdeeg uitrollen. De springvorm bekleden met het deeg en maïzena op de bodem strooien. De eieren met de melk en de peper loskloppen. De helft van de peterselie erboven fijn knippen. De ui, de slagroom en de kaas en % deel van de noten door het eiermengsel roeren. Op smaak brengen met zout en peper. De taart in het midden van deoven in 4 0 minuten goudbruin bakken. Taart met de rest van de nootjes en de peterselie garneren. Lekker met een tomatensalade.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 januari 2000

Historische Reeks | 226 Pagina's

Vooralsnog zonder titel - pagina 193

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 januari 2000

Historische Reeks | 226 Pagina's