GeheugenvandeVU cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van GeheugenvandeVU te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van GeheugenvandeVU.

Bekijk het origineel

Vooralsnog zonder titel - pagina 204

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Vooralsnog zonder titel - pagina 204

VU-studenten in het jaar 2000

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

EETCULTUUR

Verwarm de wijn in een pan tot hij bruist, roer de kaas er beetje bij beetje doorheen. De kaas moet helemaal gesmolten zijn. Blijf roeren tot het mengsel weer aan de kook is. Zachtjes laten doorkoken en het geheel met de aangelengde maïzena binden. Op smaak brengen met peper en nootmuskaat. De fondue overgieten in de fonduepan.

DE M E N S A

Het klinkt misschien een beetje vreemd, rnaar vet is een van de duurste bestanddelen van voedsel. Dit verklaart waarschijnlijk waarom de mensamaaltijden zo duur zijn. De eerste keer dat ik kennis maakte met de mensa van de vu bestelde ik een luxe maaltijd: shoarma met patat, de eeuwige Mexico-mix (een mengsel van erwtjes, worteltjes en maïs uit blik) en knoflooksaus. Na de eerste hap heb ik mijn bord aan de kant geschoven. Ik heb vaak shoarma gegeten, zelfs bij de goedkoopste tenten in Amsterdam, maar bij geen enkele gelegenheid was het vlees zo vet en smakeloos. De meeste shoarmatenten proberen nog te verhullen dat ze varkensvlees gebruiken in plaats van lam, maar in de mensa doen ze daar geen enkele poging toe. Ik ben nog een aantal keren teruggegaan naar de mensa om een avondmaaltijd te nuttigen, omdat ik niet kon geloven dat de koks studenten iedere dag vies eten voorzetten, maar helaas werd ik telkens teleurgesteld. De vegetarische maaltijd blinktuit in smakeloosheid en is bereid met weinig fantasie, om over de dagschotel nog maar te zwijgen. Ik heb zelfs bij de goedkoopste luchtvaartmaatschappij in het vliegtuig rnet meer smaak mijn maaltijd opgegeten dan in de mensa van de vu. Helaas ben ik niet de enige student op de vu die op deze manier denkt over de mensa van de vu. De enige student die mij vertelde dat zij niks negatiefs over de mensa kon vertellen, had nog niet in de mensa durven eten. Gelukkig had zij de waarschuwingen van haar medestudenten serieus genomen en iedere avond zelf een voedzame maaltijd bereidt. Ik weet zeker dat de slechte kwaliteit van de mensa van de vu de studeerprestaties van de studenten niet ten goede komt. Ik ken geen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 januari 2000

Historische Reeks | 226 Pagina's

Vooralsnog zonder titel - pagina 204

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 januari 2000

Historische Reeks | 226 Pagina's