GeheugenvandeVU cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van GeheugenvandeVU te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van GeheugenvandeVU.

Bekijk het origineel

Vooralsnog zonder titel - pagina 209

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Vooralsnog zonder titel - pagina 209

VU-studenten in het jaar 2000

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

VOER VOOR

STUDENTEN

ren met ongeveer tien eerstejaars studenten en we zaten aan een lange tafel op de eerste verdieping van het restaurant. In het dorp waar ik vandaan kom hebben ze geen pizzeria dus het was voor mij een hele belevenis om pizza te gaan eten. Nog steeds vind ik het erg leuk om bij de pizzeria op de Haarlemmerdijk te komen, zeker als aan het einde van de maand mijn beurs bijna op is. Mijn favoriete pizza is 'formaggio bianco', een pizza met geitenkaas. Maar eigenlijk is het niet de kwaliteit van het eten waarvoor ik naar Toscane ga, maar meer om weer even het gevoel terug te krijgen van toen ik eerstejaars student was en net in Amsterdam woonde, toen alles even nieuw en spannend was. Ik denk dat meer studenten er om die reden gaan eten. Met je handen Als je in Amsterdam zonder etiquette wilt eten, kun je dat natuurlijk thuis doen. Niemand die je er op aanspreekt dat je de salade met je handen uit de slakom pakt of het laatste gehaktballetje zonder bestek uit de pan vist. Maar gelukkig is er ook een eetgelegenheid waar alle westerse eetregels aan de kant worden geschoven en je gewoon met je handen mag eten: de Ethiopiër. Op de (an Pieter Heijestraat zit één van de leukste Ethiopische eetcafés van Amsterdam. Als je er binnenkomt waan je je, door de wierook en de Afrikaanse muziek, in een compleet andere wereld. Je wordt vriendelijk begroet door de eigenaar en als je er vaker komt, krijg je zelfs een stevige omhelzing. Op de eerste pagina van de menukaart staat dat je zonder bestek moet eten. Je krijgt je gerecht geserveerd op een sodapannenkoek, een enjara, die je moet gebruiken om je voedsel naar je mond te brengen. Het leuke van Ethiopisch eten is dat je het met de hele tafel samen moet doen; je krijgt al je gerechten op één groot bord waar je met z'n allen van moet eten. Je moet voor je gaat eten eerst onderhandelingen met je tafelgenoten voeren over welke enjara van jou is. Het Ethiopische eten is over het algemeen erg pittig en omdat wij westerse studenten niet weten dat je de hitte in je mond beter kan bestrijden met een Ethiopische kruidenthee, wordt er behoorlijk veel Afrikaans bier gedronken (alcoholpercentage van 8 %). Dat is eigen-

209

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 januari 2000

Historische Reeks | 226 Pagina's

Vooralsnog zonder titel - pagina 209

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 januari 2000

Historische Reeks | 226 Pagina's