Vooralsnog zonder titel - pagina 205
VU-studenten in het jaar 2000
VOER VOOR
STUDENTEN
enkele student die de hele dag en avond op de vu blijft studeren, want niemand wil een mensamaaltijd eten. Studenten gaan liever naar huis om zelf te koken of om eventueel een 'take away'-maaltijd bij de roti-tent op de hoek te halen; alles liever dan eten op de vu. De enige positieve geluiden die je van studenten hoort over de mensa, gaan over het assortiment tijdens de lunch, wanneer je allerhande broodjes en beleg kunt krijgen. Daarnaast zijn er verschillende salades, zuivelproducten, hartige en zoete snacks en fruit aan het assortiment toegevoegd. Het probleem voor de meeste studenten is de prijs van een voedzame en lekkere lunch. Voor een middagmaaltijd, bestaande uit drie broodjes met beleg naar keuze, een gezonde salade, een bekertje yoghurt en een appel toe, betaal je tegenwoordig al zo'n tien gulden, dat is nogal wat guldens te veel voor de meeste studenten die gewoon moeten rondkomen van hun beurs en eventueel het salaris van een bijbaantje. Dit is waarschijnlijk de reden waarom ik zoveel studenten tijdens de lunch alleen met een mensabrownie naar buiten zie lopen. Die dingen vallen als een baksteen op je maag en garanderen dus dat je de hele dag zonder hongergevoel kan doorkomen. Voor de studenten die de twee gulden vijfentwintig die ze per dag betalen voor een brownie nog te veel vinden, volgt hieronder een recept voor het maken van de Amerikaanse chocoladesnack. BROWNIES
(voor ca 16 stuks)
Ingrediƫnten 2 0 0 gr boter
50 gr fijngehakte pure chocolade
3 tl vanille-essence
2 losgeklopte eieren
2 0 0 g bruine basterdsuiker
1 0 0 gr zelfrijzend bakmeel
zout
2 0 0 gr grof gehakte walnoten
Bereiding Vet een vierkante bakplaat van 2 0 cm in en bekleed de binnenkant met bakpapier. Klop de boter, vanille-essence en suiker in een grote kom tot een lichtgekleurd en luchtig mengsel. Verwarm de oven voor op 1 7 0 graden. Doe de chocolade in een kom. Vul een pan voor de helft met water en breng het aan de kook. Haal de pan van het vuur en plaats de kom met chocolade op de pan, zonder dat de kom het water raakt. Laat de chocolade langzaam smelten.
205
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 januari 2000
Historische Reeks | 226 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 januari 2000
Historische Reeks | 226 Pagina's