GeheugenvandeVU cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van GeheugenvandeVU te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van GeheugenvandeVU.

Bekijk het origineel

Vooralsnog zonder titel - pagina 195

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Vooralsnog zonder titel - pagina 195

VU-studenten in het jaar 2000

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

VOER VOOR

STUDENTEN

Het is een enorm werk om voor een grote groep te koken en het is vaak ook erg duur, zeker in Zweden waar alles drie keer duurder is dan in Nederland. Eén avond was het mijn beurt om te verzinnen wat we met de hele groep konden eten. Ik koos voor pannenkoeken, wat dat is erg goedkoop, niet heel erg ingewikkeld om te bereiden en het is nog steeds één van mijn lievelingsmaaltijden. Je maakt altijd te veel pannenkoeken dus het gerecht is erg geschikt voor een grote groep eters. Pannenkoeken hebben één nadeel: ze vormen een eenzijdige maaltijd. Daarom maakte ik die avond pizzapannenkoeken. PIZZAPANNENKOEKEN

(voor 20 pannenkoeken of 10 pers)

Ingrediënten 500 gr zelfrijzend bakmeel

3 ons gekookte achterham

9 Vi dl melk

375 gr geraspte kaas

3 eieren

oregano

10 blikjes tomatenpuree

boter of olie om te bakken

Bereiden Doe het zelfrijzend bakmeel in een grote beslagkom. Voeg 5 dl van de melk toe en mix het door elkaar tot een dik beslag. Voeg, onder constant mixen, beetje bij beetje de rest van de melk toe. Als de melk volledig is opgenomen voeg je één voor één de eieren toe. Blijf door mixen tot er een glad beslag ontstaat. Zet een grote koekenpan op het vuur en doe er een beetje olie of boter in. Als de boter of olie heet genoeg is, leg je 2 plakjes ham in de pan die je aan allebei de kanten een beetje bruin bakt. Voeg vervolgens een grote opscheplepel beslag toe, zodat de hele bodem van de pan is bedekt. Kijk uit dat bet vuur niet te hoog staat; als de bovenkant van de pannenkoek droog is moet de onderkant mooi goudbruin zijn. Op dat moment kun je de pannenkoek keren. Smeer op de goudbruine kant een half blikje tomatenpuree en strooi er wat oregano over. Bedek de bovenkant met ham en geraspte kaas. Als de kaas gesmolten is, is de pannenkoek klaar. Lekker met een gemengde salade. Voor vegetariërs kun je de ham weglaten en bijvoorbeeld wat gebakken champignons en paprika op de pannenkoek leggen. Kosten : fl.2,75 per persoon.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 januari 2000

Historische Reeks | 226 Pagina's

Vooralsnog zonder titel - pagina 195

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 januari 2000

Historische Reeks | 226 Pagina's