VU Magazine 1984 - pagina 174
• Op bezoekNieuwbouw Laatst kreeg ik een lift rich-, ting ziekenhuis. M'n auto stond in de garage en een vriendelijke A msterdammer wilde mij wel even bij de werkplek afzetten. Ter hoogte van onze ziekenhuis-nieuwbouw gekomen zei hij: „Moet dat nou, zo 'n knoert van een gebouw terwijl we a ...
VU Magazine 1984 - pagina 175
Rapportage wetensdKVpelük ondozoek Op 7 februari werd aan de staatssecretaris van Onderwijs en Wetenschappen, drs. G. van Leijenhorst. het eerste exemplaar aangeboden van „Leren mei computers in het onderwijs ". Dit rapport, onder redactie van A. Dirkzwager, S. D. Fokkema, G. C. van der Veer en J ...
VU Magazine 1984 - pagina 176
alternatief zo stelt mevrouw M.M. Wilders kortweg vast. J. C. P. Matthijs heeft niet veel méér woorden nodig. Onverzadigde vetzuren zijn helemaal niet zo goed, is zijn mening. Het gevaar van ,,computerverslaving" wordt gesignaleerd door A. J. J. Bos in zijn stehing: Een soortgelijke waarschuwing ...
VU Magazine 1984 - pagina 177
v u start centrum voor ontwikkelinsssamenwerkins Om op grotere schaal dan tot nu toe de aanwezige kennis en ervaring voor ontwikkelingssamenwerking beschikbaar te stellen heeft het universiteitsbestuur van de Vrije Universiteit besloten een centrum „Dienstverlening Ontwikkelingssamenwerking"(DOS) ...
VU Magazine 1984 - pagina 178
Prof. dr. E. H. van Olsi (hoogleraar wijsgerige Antropologie)Bijbel en liturgie, een pleidooi voor het vieren isbn 90-259-4237-7,150 blz. p p b . , / 19,95. Ten Have. Baarn. 1983. Dit boekje is geschreven om wat meer zicht te geven op het waarom van de liturgie. Het centrale thema is, dat ...
VU Magazine 1984 - pagina 179
Chemicaliën a ia carte van Hermus kunnen formuleren. Hij had tal van voorbeelden bij de hand om deze te beargumenteren. ,,De vijftig tot vijfenzeventig kilogram aardappelen die de Nederlander per jaar consumeert", aldus prof. Hermus, „brengen ook circa 10.000 milligram solanine mee. En dat is gen ...
VU Magazine 1984 - pagina 180
held O niet in de eerste plaats gezocht mochten worden bij het gebruik van additieven en waarschijnlijk ook niet bij de van nature aanwezige toxische (= giftige) stoffen, maar veel meer bij de keuze die de consument maakt uit het beschikbare pakket" En deze kiest vaak verkeerd, zo begrepen wij st ...
VU Magazine 1984 - pagina 181
f^mi•-^-„•^^^'^l!^-even l^ijkenEen mening die gedeeld wordt door twee medewerkers van het aan de VU verbonden Instituut voor Milieuvraagstukken, aan wie VU-magazine om commentaar vroeg: dr. Harrie Gover en drs. Jan Feenstra, die zich beide bezighouden met chemische toxicologi ...
VU Magazine 1984 - pagina 182
ADI's, maar vooral ook bij het tegengaan van een verdere verontreiniging van ons voedsel via het milieu? Jan Feenstra: ,,Erg veel hangt alleen al af van de controle op de naleving van de normen. Ze hebben hier, in het instituut, eens uitgezocht hoe dat met PCB's zit. Voor PCB's in paling bij voor ...
VU Magazine 1984 - pagina 183
april ABOSflEMtW'l'St'kJJS1934 mHKWAHTAAtfkllw bij voorailbaUliBK) Anttcrdaiti en Stóttitné ƒ 3.30 -f-18 e i mea«M 5*d.-lDdicr**rT.iMt) tB3a bg wakal. tMuadiBg lT«d.-lBdi( M hel Boilcokod f B.BO bij d a ^ L W «•kalijkseha t««ci)diBg I k a k M i M h- kat kBlUnliaa M) da i w t ...